Storvinst i Eurojackpot till svensk rekordvinnare

Det har varit dragning i Eurojackpot och när dragningen i Finland var avklarad stod det klart att en storvinst hade gått ut till Sverige. Det var inte lite pengar heller, nämligen över en halv miljard svenska kronor i vinst. För att vara exakt 561 942 260 kronor. Det var dock lite svårt till en början att lokalisera vinnaren då denne inte svarade i telefon.

Rätt rad: 1 – 2 – 11 – 19 – 47. Bonusnummer: 2 – 7

Till slut lyckades man få tag på vinnaren

Magnus Fridell, som är vinnarkommunikatör på Svenska Spel berättar att det är ett par i 65-årsåldern som är de lyckliga vinnarna. Mannen hade varit iväg på en minisemester och det var därför det dröjde några dagar innan de fick veta att de vunnit Sveriges största spelvinst någonsin. När de fick reda på vinsten över telefon hade mannen svårt att greppa det hela och fortsatte gå fram och tillbaka i rummet han befann sig i. Vinnaren hade lämnat in två rader som kostade 50 kronor över nätet.

Paret är förstås överväldigade då detta innebär en enorm förändring för deras liv och ekonomiska situation. Enligt Svenska Spel kommer pengarna föras över till deras bankkonto så snart som möjligt. Därefter väntar ekonomisk rådgivning och juridisk expertis som Svenska Spel bistår med, precis som de gör vid alla andra vinster som ligger på över 5 miljoner kronor.

Dubbelt så stor som förra rekordvinsten

Det var inte alltför längesedan en storvinst gick ut till en svensk i Eurojackpot. I juli 2018 lyckades en svensk man från Göteborg pricka in rätt nummer och inkassera 258 miljoner kronor. Som mest kan du vinna hela 900 000 000 miljoner kronor på Eurojackpot och det har faktiskt skett fyra gånger sen detta enorma lotteri infördes.

Det är så ofantligt mycket pengar att det är svårt att greppa. Om du vill vara med och ha chansen på storvinsterna bör du spela Eurojackpot och det gör du genom Svenska Spel. Dragningar äger rum i Helsingfors varje fredag 21.00.